perjantai 18. heinäkuuta 2014

Testi: LuShan YunWu-tee, 
2.5.2013
LuShanin SanShiLiang-viljelmä, MingQian-poiminnan kaksi ensimmäistä päivää ja niitä seuraavat päivät.

Kahden ensimmäisen päivän hennot lehdet ovat taipuneet kiharaisiksi, valkonukkaisia silmuja on runsaasti. Tuoksu on kukkainen, marjainen, huumaavan tuore mutta hienostunut.

Seuraavien päivien lehdet ovat suorempia, sileämpiä ja tummemman vihreitä, silmuja on vähemmän. Tuoksu on ihanan marjainen, aavistuksen leväinen ja syvän vihreä.

Kahden ensimmäisen päivän tee hautuu Gaiwanissa ensin kevyen vihreäksi, nukkakarvasta utuiseksi juomaksi. Maku on kukkasia, kermaisuutta ja makeutta joka katoaa suusta ja palaa hetki nielaisun jälkeen. Levotonta makua on vaikea tavoittaa.

Seuraavien päivien tee hautuu myös utuiseksi, hitusen kirkkaammaksi ja vihreämmäksi. Syvän vihreä maku on voimakkaampi ja mehevämpi, ja se viipyy suussa kauemmin, suutuntuma on kevyempi. Elävä ja levoton maku.

Seuraavilla haudutuksilla kummankin maku tasoittuu helpommin tarkasteltavaksi. Ensimmäisten päivien tee on hienostuneemman ja keveämmän makuista, seuraavien voimakkaampaa.





Käytin testiin kahta samankokoista Gaiwania ja 70°C vettä joka oli suodatettu ennen kuumentamista. Sain umpimähkään valitun kupillisen käteeni jompaakumpaa teetä, ja toisen kupin pohja oli merkitty pienellä palalla sinitarraa.
Sinitarraa ei tarvitse etsiä sormenpäihinsä paitsi kohottaakseen itsevarmasti kulmiaan. Ero on selvä.
Hassuja hifistelyjä varten suosittelen kokeilemaan kumpaakin, (se oli hauskaa) muille äskeisestä kuvailusta on toivottavasti apua valintaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti