perjantai 18. heinäkuuta 2014

JinChan
9.9.2013


Kauan sitten, kun maailma oli vielä nuori, eli täällä paljon muinaisia ja voimakkaita olentoja.
Yksi niistä oli valtavan suuri sammakko, joka oli paitsi vahva myös hyvin julma.
Suuri sammakko huvitteli syömällä tai tappamalla kaikki jotka osuivat sen tielle. Ihmisten kylissä se myös poltti heidän talonsa ja tuhosi heidän satonsa, jotta jäljelle jääneet joutuivat kärsimään kylmää ja nälkää talvella.

Eräs Taolainen oppinut kuuli suuren sammakon aiheuttaman hädän ja valituksen, ja se teki hänet surulliseksi. Taolainen oppinut päätti tehdä sammakon tuhotöistä lopun.
Oppinut lähti etsimään suurta sammakkoa, ja löydettyään tämän hän vaati sammakkoa taistelemaan kanssaan.
Taolainen oppinut oli mahtava ja vahva, ja taistelu kesti useita päiviä.
Vihdoin oppineen onnistui sivaltaa toinen pahan sammakon takajaloista irti.
Sammakko jäi makaamaan maahan, ja Taolainen oppinut tiesi että se vuotaisi kuiviin ja kuolisi.
Hän ei voinut katsoa toisen kärsimystä, vaan käytti parantamisen taitojaan, sitoi sammakon haavan ja hoivasi sen kuntoon.

Nähdessään miten Taolainen oppinut tunsi myötätuntoa vihollistaan kohtaan, sammakko vaikuttui suuresti tämän hyvyydestä ja silloin se ymmärsi.

Siitä lähtien sammakko on ollut kolmijalkainen kultainen sammakko, JinChan, onnen tuoja, joka hyvittää pahoja tekojaan tuomalla takaisin kaikkea sitä hyvää, jota se ennen ymmärtämättömyydessään hävitti.

JinChan-patsaat ovat suosittuja, paitsi kauppapaikoilla myös teepöydillä, koska maallisen hyvän lisäksi ne muistuttavat Taolaisen viisaan myötätunnosta, joka hämmästytti tarinan hirviönkin hyväksi tyypiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti