torstai 17. heinäkuuta 2014


Teen poiminta on alkanut!
27.2.2013

Joidenkin mielestä odottaminen on jopa puoli iloa. Minusta se, että tietää suurin piirtein kuinka kauan joutuu odottamaan vähentää odottamisen ärsyttävyyttä suunnilleen puolella.

Joka tapauksessa nyt on osa odotusta ohi, sillä uuden vuoden ensimmäiset poiminnat ovat alkaneet (ja ensimmäinen valkoinen tee kohta Pienen Kilpikonnan teehyllyssä)!
Ja ehkä tämä karkea aikatauluntapainen tekee loppupuolestakin ihan puhdasta iloa:


* Helmikuun loppupuolella poimitaan ensimmäiset Yunnanin valkoiset laadut.
* Maaliskuussa alkaa Pu’er teen poiminta, ja useiden Yunnanin vihreiden laatujen poiminta. Myös MengDingHuangYa, BiLuoChun, BaiHaoYinZhen, XihuLongjing, LuShan YunWu, XinYang MaoJian ja AnjiBaiCha-teen poiminnat alkavat.
* Huhtikuussa poimitaan loput LuShan YunWu-teestä, TaiPingHouKui, MaoFeng ja LiuAn GuaPian sekä suurin osa Xihu Longjing ja XinYang MaoJian-teestä. Myös Taiwanin Wenshan Baozhong-tee ja Japanilaiset vihreät teet kerätään nyt.
* Huhti-Toukokuussa alkavat Taiwanin teevuorten alarinteillä kasvavien WuLong-lajikkeiden poiminnat, ja poiminta kiipeää kevään mukana hitaasti vuoria ylös. DanCong-teen poiminta alkaa.
* Toukokuussa poimitaan Anxin WuLongeja, kuten TieGuanYin, HuanJinGui ja MaoXie ja NeiShanXiaoZhong, QimenHong sekä BaiMuTan-tee. Myös hieno vihreä tee Fujianin Jasmiinihelmiä varten kerätään ja varastoidaan kunnes jasmiini kukkii. Tässä kuussa kerätään suurin osa Taiwanin WuLong-sadosta.
* Touko-Kesäkuussa alkaa WuYi-kalliovuorten WuLong-laatujen poiminta, ja nyt poimitaan myös Taiwanin korkeimmilla paikoilla kasvavat WuLongit kuten LiShanin teet.
* Loka-Marraskuussa poimitaan Fujianin Anxin WuLongeista toisia satoja, useimmiten RenShenWuLong valmistetaan tästä talvipoiminnasta.
* Marraskuussa poimitaan uudelleen DanCong-teet.
* Marras-Joulukuussa kerätään toiset sadot Taiwanin WuLong-laaduista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti