perjantai 18. heinäkuuta 2014


LuShan YunWu 2014 testissä
14.5.2014

Tästä voi ehkä saada perinteen: SanShiLiang-viljelmän LuShan YunWut. Tänä vuonna testaan MingQian ja YuQian poiminnat.
Viljelmä on sama, Ming Qian-tee on poimittu ennen 5.4. ja YuQian ennen 20.4. MingQian on kalliimpaa.
Tee haudutetaan kahdella posliini Gaiwanilla ja kaadetaan lasisen ChaHai-kannun kautta aromikuppiin.

Lehtien ulkonäkö on erilainen.
MingQian-poiminnan lehdet ovat kapeammiksi rullattuja ja pienempiä ja väri on hyvin tumman vihreä.
YuQian-tee on hiukan isompaa lehteä ja silmua, vaaleita värejä ja nukkakarvaista pintaa on näkyvissä enemmän.

Huuhdon lehdet nopeasti, haudutan niitä 5 sekuntia.
MingQian-teen tuoksu on syvempi, se kestää pidempään ja siinä on enemmän nuuhkittavaa.
YuQian-teen tuoksu on makeampi, hiukan kuin sokeriruokoa, lämpimämpi.
Gaiwanien kansia haistaessa tuoksujen ero on selvä. MingQian-teessä kukkasia, YuQian-teessä selvä paahteinen ja viljainen sävy.

MingQian teen väri on hennon vihreä ja kultaisen vaalea, hieman sinertävämpi.
YuQian-teen väri on hento, kultainen ja vihertävä, hiukan keltaisempi.

MingQian-tee maistuu kukkasilta, viehättävästi ruohoiselta ja makealta pienellä kitkeryydellä. Raikkauden ja täyteläisyyden yhdistelmä tasapainottelee ihanasti ja sitä täytyy maistaa monta kertaa ennen kuin ymmärtää mausta juuri mitään.
YuQian-teen lämmin maku täyttää suun. Suutuntuma on miellyttävän paksu, kevyt paahteisuus muuttaa ruohoisuuden pehmeäksi makeudeksi.

Toisella haudutuksella molempien maku vahvistuu ja selkeytyy, kolmannella haudutuksella alkaa keventyä.
Molemmat maistuvat hyvältä kuumana ja huoneenlämpöisenä.

Hm, ehkä tästä oli iloa LuShan YunWu-faneille.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti