lauantai 2. elokuuta 2014

Sinivihreä päivä



Tuoksu ei hyökkää vasta avatusta Taiwanin teepaketista, se pikemminkin kierii esiin kädelleni vierivien tiukkojen lehtinupuroiden tavalla. Laitan lehdet tyhjään Gaiwaniin, kuumennan veden ja vien ne ulos. ilma on ollut ihana monta päivää, niin kuumaa ja tuoksuvaa että tuntuu kuin koko alue olisi siirtynyt satojen kilometrien päähän. Jotain kummallista on myös pihan lehmuksissa, toissayönä siellä alkoi sirittää kova-ääninen hyönteinen, niin äänekäs että se kuuluu helposti yli tuulettimen hurinan. Viime yönä se sai seuraa ja ne lauloivat koko yön kun minä nukuin.

Aikaa sitten keltaiseksi paahtunut pihanurmikko on pitkästä aikaa aamukasteessa. Varpaat kippurassa istun penkille ja kaadan veden lehdille. Nyt tuoksu on selvästi herännyt, se on varmaan rohkaistunut puissa piileskelevien pikku ötököiden läsnäolosta; eksoottisia vieraita kun ovat kummatkin.

Nojaan puupöytään lumoava maku suussani ja ihastelen kadulla lehmusten takana liikkuvia ihmisiä. Noin kauniina ja ajatuksissaan ne ovat vain aamulla.

MeiShan Cuiyu, LuumuVuorten Vihreä Jade

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti