tiistai 19. elokuuta 2014

Maan makua

Haluttuja Pu'er reseptejä toteutetaan myös edullisina versioina. Kun Pu'eria kuluu paljon, ne ovat hyvä vaihtoehto jokapäivän teeksi.


PiXiu-kahvainen piikki haukkaa palan CNNPn kakkua 
Edullisissa versioissa lehtien ikä, poiminta-alue ja kypsytys-aika pyritään toistamaan alkuperäisen teen tavalla. Lehtien laatu ei kuitenkaan ole silloin yhtä korkea, puut eivät ole yhtä vanhoja, poiminta ei ole ollut niin huolellinen tai lehdet on kerätty laajemmalta alueelta. Kypsytys tehdään myös silloin suuremmissa erissä.


CNNPlle valmistettu Menghain resepti 7572
CNNP on paitsi Pu'er valmistaja, myös Pu'er teen viejä, ja tilaa useita haluttuja reseptejä edullisempina versioina ulkomaan myyntiin. Osa teestä tehdään hiukan erilaisella puristuksella koska halutaan ottaa huomioon eri maiden säilytysolot.


Teen puristus kivi
Pienen Kilpikonnan tee-varastolle saatiin vertailuun vuoden 2007 Menghai-teen resepti 7572 ja samalla reseptillä CNNPlle tehty tee vuodelta 2006. Kumpikin kakku koostuu tasaisesta sekoituksesta lehtiä ja silmuja, väri on yhtä tumma. Menghain kakun lehdet ovat hiukan pienempiä ja koostumus tiukempi, molemmat kuitenkin hyvin tiiviitä kivipuristuksia.


Menghain kakku vuodelta 2007

CNNPlle tehty kakku vuodelta 2006

Haudutettu tee on punaista, kirkasta, voimakkaasti tuoksuvaa. Mutta CNNPlle valmistettu Pu'er tuoksuu maalta, turpeelta, mullalta ja sateelta. Hienostuneempi tuoksu nousee alkuperäisen teen Gaiwanista. Molemmat ovat raikkaita ja makeita.



Tänään minulla on ikävä Malesiaa. Kuvittelen ympärilleni kuuman ilman täyteen tuoksuja ja hajuja, huudahdukset ja puheensorinan jossa sekoittuvat eri kielet. Ja teen monta haudutusta vahvaa, maan makuista teetä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti