sunnuntai 3. elokuuta 2014

Tee-testi LiShan


Vasemmalla TianFu, oikealla CuiFeng

Kun Pienen Kilpikonnan kauppaan tuli uusia teelaatuja Taiwanilta teki mieli koettaa miten kaksi Päärynävuorten teetä eroavat toisistaan. Nämä teet tulevat suuremman vuoriston eri alueilta, mutta ne on poimittu melkein samaan aikaan, -molempien ensipoiminta on vasta Kesäkuussa- ja lajikkeet ovat alun perin samat. 

Korkeammalla (2200m) kasvanut TianFu tuoksui vahvemmin, se oli kuin pieni kukkaniitty kämmenellä. CuiFengin (2000m korkeudelta) tuoksu oli kuivana aika vaisu. Kuivien pienten lehtipallojen ulkonäkö ei eronnut suuresti, TianFun lehdissä oli vähän enemmän vaaleaa vihreää.


LiShanTianFu tuoksu-kuppeihin

Teet hautuivat posliini-Gaiwaneissa, ensin 90°C vedessä ja seuraavat haudutukset 80°C. Nyt kummankin tuoksu oli voimakas. Käytimme aromikuppeja ja haistelimme vahvaa teen tuoksua myös Gaiwanien kansista. LiShanTianFun lehdet aukenivat nopeammin, kolmella haudutuksella kokonaan, kun CuiFengin olivat vielä aika ryppyisiä.


TianFu


CuiFeng

LiShanTianfua kuvailtiin sanoilla:
kermainen, täyteläinen, kevyt, kukkaisempi, hienompi
ja LiShanCuiFeng:
hedelmäinen, hapokas, happamampi, mielenkiintoinen, TieGuanYin-tyyppinen, voimakkaampi
vasemmalla TianFu, oikealla CuiFeng

Muutama testaaja oli sitä mieltä että erot olivat suuria. Lopuksi teimme vielä sokkotestin eikä teelaatujen erottaminen ollut kenenkään mielestä hankalaa. Ikkunasta sisään lentänyt iso Neitoperhonen pyöri teetarjottimen päällä ja yritti ilmeisesti kertoa että ihan hyvältä ne tuoksuu. Siitä olisi tullut kaunis kuva, mutta perhonen oli jo autettu ulos ikkunasta kun asia tuli mieleen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti